Bejelentés


OPSZ KBE, Pécs Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példaadással


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Ebben az évben újra megrendezésre került Szebényben a Baranya megyei járőrverseny. Most sem kellett csalódnunk, érdekes és izgalmas feladatok vártak ránk, ami nagyon profi volt, hogy külön készült forgatókönyv jó és rossz idő esetére is. Az elmúlt évek során általában eláztak a csapatok, de idén ez kimaradt.
Nagyon színvonalas és tanulságos verseny volt az ez évi is, ahol az első díjat Nagykozár csapata szerezte meg, egyesületünk csapatából pedig Szili Levente nyerte a kresz- és autós ügyességi versenyt. A véméndi önkéntes tűzoltók bemutatója óriási sikert aratott, hihetetlen volt, ahogy az ember saját szemével láthatta, hogy keletkezhet lakástűz egy serpenyő égő olajból
Video-tűz a konyhában
. Megdöbbentő képek voltak, de az önkéntes tűzoltóság ifjúsági csapata úrrá lett a lángokon
Video-a véméndi ifjú tűzoltók
.
Képeket a következő linket láthatnak:Képek a versenyről


__________________________________________________
2011. március 23-án a Baranya Megyei RFK épülete adott otthont a másodízben megrendezett, a SZEM (Szomszédok egymásért) mozgalom megyénkben való elterjesztését szorgalmazó találkozónak. A Bűnmegelőzési Osztály két munkatársa, Dr. Ambrus Zoltán r. alezr. osztályvezető és Zsáliné Molnár Tímea r. szds, és a szintén bűnmegelőzéssel foglalkozó Dr. Murai Ágnes r. alezr. előadásait hallgattuk meg, valamint vendég volt Budapestről a Szomszédünnep nevű, múlt évben elindított program két képviselője, Nyíri Zsuzsanna és Kiss Melinda.
A mozgalom újra indítása mellett megtudhattuk, hogy vigyázzunk értékeinkre; hogy a trükkös tolvajok és csalók legfőbb céltáblái az idős , főleg egyedül élő emberek, nagy többségükben nők.
A rendőrség bűnmegelőzési osztályának hírleveleit, kapcsolódó anyagait a következő címen érhetik el: Bűnmegelőzés


__________________________________________________


Az OPSZ 2010. november 13-ra "Őszi nagytakarítás" néven akciót szervezett, melyben a polgárőr egyesületek a területük egy részének kitakarítását vállalták. Egyesületünk a Hársfa úton levő szerpentin melletti kiserdőt takarította ki. Az eredmény 23 zsák szemét, 8 autógumi, 1 fotel és egy ágymatrac volt. Az egyesület 5 tagja és családtagjaik vettek részt a takarításban, sajnos a létszám elmaradt attól, amit vártunk. Az idő szerencsére kedvezett a lelkes csapatnak, késő nyári meleget tartogatott erre a délelőttre. A nagyon rövid határidő ellenére (mindössze 2 nappal a szállítás előtt kértük) a BIOKOM készségesen elszállította az összegyűjtött hulladékot, ezúton is köszönjük nekik a gyors reagálást. Reméljük, a területen lakók megőrzik a hely tisztaságát, nem válik újra illegális szemétlerakóvá.


_________________________________________________Közeledik Mindenszentek éa Halottak Napja, amikor meglátogatjuk eltávozott szeretteinket, sírjaikat redezzük, virágokkal halmozzuk el, meggyújtjuk az emlékezés gyertyáit. Sajnos ilyenkor a temetőbe nem csak a megemlékező hozzátartozók járnak, hanem a tömeget kihasználó tolvajok is, vigyázzunk velük! Táskát, telefont, autó-és lakáskulcsot ne hagyjunk őrizetlenül . Rengetegen jönnek-mennek körülöttünk, lefoglal a munka, nem fogjuk észrevenni, ha egy idegen magával viszi a holminkat.
A gyertyákat, mécseseket addig hagyjuk égve, amíg figyelünk rájuk. Hiába van a mécsesnek teteje, a szél felboríthatja, és meggyújtja a koszorúkat, amik gyorsan lángot fognak. Az elmúlt években is több koszorútűz történt a temető területén.
Ha mégis megtörtént a baj, és eltűnik valamink, vagy tüzet látunk valahol, azonnal értesítsük a temető személyzetét, vagy az ott járőröző rendőröket.
Legyen mindenkinek szép az ünnep!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!