Bejelentés


OPSZ KBE, Pécs Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példaadással


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

* * * * *HÍREK* * * * *


2009 áprilisában a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány, a Közbiztonsági Tanács és a pécsi rendőrkapitányság szervezésében továbbképzés indult polgárőrök számára. A színvonalat a lelkes szervezők (dr. Cserép Attila, Nagy Ferenc, Balogh István) és a szakértő és felkészült előadók (Arató Attila, Kun Attila, Fekete Tibor, Tóth Tibor, Czilják József, alai Szabolcs, dr. Cserép Attila)biztosították. A tanfolyam 2009. június 17-én délután a diplomák kiosztásával ért véget, a következő-remények szerint-idén ősszel indul. A következő tanfolyam résztvevői sem fognak csalódni, kérjük minél többen jelentkezzenek rá és látogassák az előadásokat.
Köszönjük a szervezőknek!_________________________________________________Május 22-én éjszaka hatalmas vihar tombolt Pécsen és környékén, viharos erejű széllel és rövid ideig taró, de felhőszakadás szerű esővel. A városban több helyen leszakadtak a villamos felsővezetékek, fák dőltek ki (útra, autókra, épületekre zuhantak), és sok épület tetőszerkezetében esett kár.
A tűzoltók azonnal elkezték a károk felszámolását, és napokon keresztül dolgoztak a törmelék elszállításán.Fotók a Képgaléria oldalon.


________________________________________________Március 29-én vasárnap Pécsre látogatott a Self-Defense Bt 2 intruktora és segítőik. Csernák István, Pengő Julianna, Svigelj Sándor és Balázs Bernadett egy 3 órás taktikai-és önvédelmi képzést tartottak, melynek bevételét jótékony célra ajánlották fel. A képzésen a pécsi Közbiztonsági Egyesület és a Nagykozári Polgárőrség tagjai vettek részt.
A foglalkozás kitűnő hangulatban telt, tartalmas és hasznos volt. Ezúton köszönjük vendégeinknek a képzési lehetőséget!
Svigelj Sándor és Csernák István

További képek a Képgalériában


_______________________________________________2009 március 15-én Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemrendet adta át Tóth Tibornak, az OPSZ Baranya megyei elnökének. A BAMA cikkét itt olvashatják. Gratulálunk a megérdemelt elismeréshez!


_______________________________________________Március 8-án rendezték meg a 25. Pécs-Harkány futást, melyen egyesületünk 10 tagja vett részt a verseny városi szakaszának biztosításában.
Pécs TV: Pécs-Harkány futóverseny


______________________________________________Közbiztonsági konzultáció a keleti városrészben
2009. február 26-án Bókay Endre osrszággyűlési képviselő a Budai Városkapu iskolában konzultációra hívta össze a keleti városrészben működő polgárőr szervezetek képviselőit.
Szó volt a közbiztonság romlásáról, a további tervekről, a polgárőrség szerepéről a közbiztosnág javításában. Az összejövetelről a pécsi Városi TV rövid riportban számol be, amelyet megnézhetnek itt:
Riport a közbiztonsági konzultációról_______________________________________________Járőreink gyalogosan és gépkocsival, hetente több alkalommal járják be a város területét.________________________________________________Papp József elindított Baján egy mozgalmat, amit aztán Sopronba költözésekor oda is magával vitt. A kezdeményezést sokan üdvözölték, egyre több híve van.Papp József röviden bemutatja a mozgalmat itt: Párbeszéd az utakon
.Ha csatlakozni kíván, ezen a lapon jelezheti. Reméljük nemsokára Önt is közöttünk üdvözölhetjük.


________________________________________________Február 6-án eltemették Tasnádi Pétert, Pécs volt polgármesterét. A temetésen megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az országgyűlés elnöke, valamit több országgyűlési képviselő és politikus.
A temetés rendjének biztosításában részt vett Pécs több polgárőr egyesülete, a Közbiztonsági Egyesületet 14 fő képviselte.
_______________________________________________2009-ben ismét felajánlhatja adója 1 %-át valamely közhasznú szervezet részére -mégpedig későbbi határidővel, mint eddig. Idén május 20-ig kell nyilatkozni a felajánlásokról azoknak is, akiknek az adóbevallást előbb kell leadni-tehát kicsivel több idő van mérlegelni. Sajnos egyesületünk jogállása ebben az évben még nem "Közhasznú egyesület", reméljük jövőre már ezzel sem lesz gond.
Viszont a velünk együttműködő Pécsi Belvárosi Barkóczi László Polgárőr Egyesület (PBPE )közhasznú egyesület, kérjük adója 1 %-át nekik ajánlja fel.
A rendelkező nyilatkozatot letöltheti itt:adó 1% nyilatkozat


_____________________________________________Pécs m.j. Város közgyűlése megszavazta, hogy 2009. január 1-től Pécs egyes közterületein tilos a dohányzás. A tilalmat megszegőket először figyelmeztetik, majd pénzbüntetésre számíthatnak.
a Pécs tv tudósítása a rendeletről


______________________________________________

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!