Bejelentés


OPSZ KBE, Pécs Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példaadással


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
2010 augusztus 20 szomorúsággal köszöntött az egyesületre: csapatunk alapító tagja, ügyvezető elnöke, Molnár László életének 66. évében elhunyt.
Laci bácsi -néhány társával együtt- lakossági járőrt szervezett, aztán 1993-ban megalapította az egyesületet, akkor még Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület néven. Fáradhatatlanul dolgozott, akik ismerték, tudják jól, hogy hajnalban ugyanúgy felkelt, szervezte a szolgálatot, mint éjszaka; bármikor is volt rá szükség, azonnal kész volt segíteni, legyen az egy eltűnt keresése, vihar utáni kár helyreállítása, rendőrrel közös szolgálat ellátása.
Megkapta a Kopácsi Sándor díjat, a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát, Pécs város Garai-díját, de a legbüszkébb arra volt, hogy a régi és új kollegákat éppúgy ismerte, mint a rendőrség és határőrség állományát, a területen élő lakosokat; megszervezte a SZEM mozgalmat, ami egy ideig remekül működött, aztán sajnos elhalt.
Alapításától tagja volt a Matrix Police-júliustól OPSZ Gépjármű Felderítő Szervezet-nek, évek óta pedig a dél-dunántúli régió vezetője.
Szigorúsága legendás volt, de senkit sem büntetett, hanem rávette a komoly munkavégzésre; az volt a célja, hogy mindenkinek ugyanúgy szívügye legyen a város biztonsága, mint neki. Súlyos betegsége sem akadályozta a munkában, csak lassította-kora ellenére ő rendelkezett a legtöbb szolgálati órával.
Minden nap harcolt a betegséggel, de az utolsó csatát augusztus 20-án elvesztette- ahogy a csapat is elvesztette Őt.
Családja mellette állt az utolsó percig. A szerető férj, apa, nagyapa, dédnagyapa, mindannyiunk szeretett Laci bácsija elbúcsúzott. Búcsúzunk most mi is.
Békés utat, Laci bácsi!


_________________________________________________Egyesületünk létszáma ismét gyarapodott: 4 új belépőnk közül egyikük saját lován járőrözik a nehezen megközelíthető helyeken. Köszöntjük őket a csapatban! :)________________________________________________


Az utóbbi hetek hatalmas esőzései az egész országban drámai következményekkel jártak. Sajnos megyénket sem kerülte el az árvíz: a környező falvak közül több napokon át víz alatt állt; az utakat alámosta, vagy elöntötte az ár; a termés nagy része tönkrement; volt falu, ahol a kerben fogtak halat.
Egyesületünk tagjai a Május 1 utcában segítettek a törmeléket eltakarítani, amely a vízelvezető csatornát tette használhatatlanná.
Az OPSZ kezdeményezésére az árvízkárosultak megsegítésére létrehoztak egy bankszámlát, melyre minden polgárőr juttathat el adományt. A megyei elnök úr körlevelében már felhívta a figyelmet, de most itt is elmondjuk: amennyiben az adományokat a megyei OPSZ irodára juttatják el, ott egy összegben fizetik be, így nem terhel banki költség minden egyes befizetést, ezért még több juthat a rászorulóknak.
A bankszámla számot és a felhívást ITT olvashatják._______________________________________________


2010. május 1-én Egerágon került megrendezésre az első Baranya megyei polgárőr majális. Az idő nekünk kedvezett, igazán szép, szinte nyári meleg volt, leszámítva a néha viharos szelet, ami erősen megnehezítette a főzést, mivel a nehezen meggyújtott tüzeket laza mozdulattal eloltotta. Ennek ellenére szakácsművészeti remekek készültek; a megye borászainak termését is minősítették fehér-és vörösbor kategóriában is.
A gyerekeknek légvár és trambulin, ügyességi játékok-kerékpáros verseny, limbo verseny, kötélhúzás, valamint rendőrautóban szirénázás, hangosbeszélőzés, a felnőtteknek véradás, főzőverseny, büfé, harcművészeti -és munkakutya bemutató volt a "menü". A szervezőkre nem lehetett panasz, semmiben nem szenvedtünk hiányt, bár ez volt az első ilyen próbálkozásuk, abszolút sikeres volt. Reméljük jövőre szintén vállalják a szervezést, bár ez tőlük nagy áldozatot kíván, hiszen szolgálatban voltak egész nap, a szórakozást miránk hagyták.
Köszönjük az Egerági Polgárőr Egyesület minden tagjának, hogy vendégül láttak minket!
A majálisról készült többi képet megtalálják
ITTIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!